سمعک نامرئی بدون باتری

آیا سمعک نامرئی بدون باتری وجود دارد؟

با پیشرفت تکنولوژی در حوزه محصولات کمک شنوایی، این امکان فراهم شد تا سمعک‌های نامرئی تولید شوند که به راحتی در عمق گوش پنهان می‌شوند. بسیاری از افراد به دنبال خرید سمعک نامرئی بدون باتری هستند؛ اما آیا واقعا این گروه از سمعک‌ها عرضه شده اند؟ با ما همراه باشید تا پاسخ این سوال را بیابید.

آیا سمعک نامرئی بدون باتری وجود دارد؟

تمامی سمعک‌های نامرئی باتری خور هستند که متناسب با مدلی که دارند میزان ظرفیت باتری آن‌ها متفاوت است. سمعک‌های بدون باتری و شارژی تنها در مدل‌های پشت گوشی و رسیور داخل مجرا عرضه شده اند. سمعک نامرئی بدون باتری وجود ندارد و این دسته از سمعک‌ها برای تامین انرژی خود به باتری نیاز دارند.

کلینیک سمعک آلفا

برای تجویز سمعک نامرئی چه نکاتی باید در نظر گرفته شود؟

بیماران به جهت اینکه بتوانند از سمعک‌های نامرئی استفاده کنند باید کانال گوش مناسبی داشته باشند. به بیان دیگر سایز کانال گوش باید به صورتی باشد که بتوان سمعک نامرئی به کار برد. در کودکان به دلیل تغییر شکل کانال گوش با گذشت زمان، سمعک نامرئی برای این گروه سنی چندان مناسب نخواهد بود.

اگر کم شنوایی بیمار در حد شدید تا عمیق باشد، بهتر است از مدل‌های پشت گوشی استفاده شود. سمعک‌های نامرئی قدرت لازم برای پوشش کم شنوایی شدید را ندارند. این دسته از سمعک‌ها تنها کم شنوایی‌های خفیف تا متوسط پوشش می‌دهند.

سمعک نامرئی برای سالمندان و افرادی که جرم گوش زیادی دارند توصیه نمی‌شود؛ زیرا با ورود جرم گوش به سمعک نامرئی، قطعات آن با مشکل مواجه می‌شود و دیگه عملکرد سابق را نخواهد داشت. همچنین سالمندان و افرادی که مشکل بینایی دارند، ممکن است برای تعویض باتری سمعک نامرئی با مشکل مواجه شوند؛ زیرا باتری‌های این گروه از سمعک‌ها بسیار کوچک است.

ویژگی‌های سمعک نامرئی

سمعک نامرئی یا همان مخفی (IIC) یکی از مدل‌های داخل گوشی محسوب می‌شود که در مقایسه با سایر مدل‌های این دسته، میکروفون، رسیور و پردازنده کوچکتری دارند. همین موضوع باعث شده در عمیق کانال قرار بگیرند و مخفی باشند. به طور کلی اجزای تمامی سمعک‌ها یکسان است اما از نظر اندازه متفاوت هستند.

انواع سمعک نامرئی

به طور کلی سمعک‌ها نظر طریقه طراحی و عرضه به دو دسته از پیش ساخته و سفارشی تقسیم‌بندی می‌شوند:

  • سمعک نامرئی از پیش ساخته

این دسته از سمعک‌های بسیار کوچک به قالب گیری نیازی ندارند و در کارخانه برند تولید کننده ساخته و عرضه می‌شوند. این دسته از سمعک‌ها در رنگ‌های مختلفی تولید می‌شوند و با استفاده از پروب‌های مخصوصی در اندازه‌های مختلف در کانال گوش قرار می‌گیرند.

  • سمعک نامرئی سفارشی

در این مدل از سمعک‌ها از شکل کانال گوش بیمار قالب گیری انجام می‌شود تا سمعکی متناسب با شکل و اندازه مجرای بیمار ارائه شود. بعد از انجام معاینه و اتوسکوپی توسط شنوایی شناس، وضعیت کانال گوش، میزان جرم گوش یا وجود ناهنجاری در کانال گوش یا جراحی قبلی بررسی شده و نتایج ثبت می‌شود. سپس با استفاده از خمیرهای قالبگیری مخصوص، بدون ایجاد هرگونه حساسیت پوستی، قالبگیری گوش انجام می‌شود.

سمعک نامرئی چگونه تنظیم می‌شود؟

به طور کلی سمعک‌های جدید دیجیتال با استفاده از کامپیوتر تنظیم می‌شوند. در سمعک‌های نامرئی نیز با استفاده از کابل‌های مخصوصی که متناسب با هر برند است، سمعک به کامپیوتر متصل می‌شود و منوی تنظیمات فعال می‌شود. در تنظیمات مربوطه می‌توان قدرت سمعک را در تمامی فرکانس‌های مختلف با توجه به میزان کم شنوایی تغییر داد.

این امکان وجود دارد که اگر قدرت کافی برای درک گفتار اعمال نشود، مجدداً سمعک را تنظیم کنید. همچنین شما می‌توانید میزان درک صدا، عملکرد میکروفون سمعک، انتقال فرکانسی آن، برنامه وزوزگوش و حتی برنامه تلفن سمعک را نیز تغییر دهید. شایان ذکر است که هرچقدر فناوری به کار رفته در سمعک پیشرفته‌تر باشد، تنظیمات سمعک بهتر و دقیق‌تر صورت می‌گیرد و امکانات بیشتری در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

قیمت سمعک نامرئی

به طور کلی قیمت سمعک نامرئی به نوع تکنولوژی به کار رفته در آن بستگی دارد. برند تولید کننده، سال ساخت، طراحی و رنگ از دیگر مواردی هستند که بر قیمت تاثیرگذار هستند. گارانتی و خدمات پس از فروش نیز می‌توانند در قیمت تاثیر بگذارند.