شنوایی سنجی در ملاصدرا

شنوایی سنجی در ملاصدرا

شنوایی سنجی مجموعه ای از تست های شنوایی بوده که عملکرد و سلامت گوش بیمار را بررسی می­کنند. برخی از پزشکان و بیماران برای تست های نامبرده، اصطلاح نوارگوش نیز به کار می­برند. با انجام شنوایی سنجی، عملکرد گوش خارجی فرد و همچنین عصب شنوایی و سیستم مرکزی شنوایی او نیز مورد ارزیابی قرار می­گیرد.

برخی آزمایشات مختص بزرگسالان و برخی برای کودکان و نوزادان مناسب می­باشند.

تست های شنوایی سنجی انواع مختلفی دارند که در ادامه هر کدام را توضیح می­دهیم. چنانچه قصد دارید برای ارزیابی وضعیت شنوایی خود، تست های شنوایی سنجی در تهران را انجام دهید، مطالعه ادامه مطالب می­تواند بسیار کمک کننده باشد. پس تا پایان با ما همراه شوید.

کلینیک شنوایی سنجی در ملاصدرا تهران

برای انجام شنوایی سنجی در تهران بهتر است به یک کلینیک معتبر و باسابقه سمعک مراجعه کنید. مراکز معتبر از جدیدترین دستگاه ها برای این منظور استفاده می­کنند. علاوه بر تشخیص مشکلات شنوایی، از تست های شنوایی سنجی برای تعیین سمعک مناسب نیز استفاده می­شود. یکی از بهترین مراکز شنوایی سنجی در تهران، کلینیک سمعک آلفا است.

خرید سمعک درمرکز تهران کلینیک آلفا 

بهترین شنوایی سنجی در خیابان ملاصدرا

در کلینیک سمعک آلفا، علاوه بر آزمایشات شنوایی و تجویز سمعک، خدماتی نظیر تنظیم سمعک ها با جدیدترین دستگاه تنظیمی(REM)، تعمیر انواع سمعک، قالبگیری و مشاوره درمانی نیز به مراجعین گرامی ارائه می­شود. خدمات تجویز سمعک در منزل نیز برای رفاه حال بیماران دارای مشکل حرکتی و سالمندان نیز فراهم شده است. برای شنوایی سنجی در تهران، دریافت نوبت و یا هرگونه اطلاعات بیشتر، از طریق شماره تلفن های مربوطه با کارشناسان کلینیک سمعک آلفا در تماس باشید.

انواع شنوایی سنجی

  • ادیومتری تون خالص

شنوایی سنجی تون خالص در واقع یکی از تست های تشخیصی پایه به شمار می­رود که به وسیله آن وضعیت شنوایی فرد مورد ارزیابی قرار می­گیرد. در آزمایش فوق، فرد در یک اتاقک ضد صوت قرار می­گیرد. در این اتاقک، صداهای خارجی وارد نمی­شوند و تست به صورت دقیق تر انجام می­شود. پس از اینکه فرد داخل اتاقک قرار گرفت، هدفون مخصوصی را بر روی گوش خود قرار می­دهد.

دستگاهی به نام ادیومتر، تون های خالصی با فرکانس ثابت و در شدت های گوناگون به هرکدام از گوش ها ارسال می­کند. فرد آزمایش شونده در صورت شنیدن هرکدام از اصوات باید دست خود را بلند کند یا دکمه ای را که در اتاقک تعبیه شده فشار دهد یا شنوایی شناس متوجه شود.

تون های خالص در فرکانس های ثابت 250، 500، 1000، 2000، 4000 و 8000 هرتز هستند و حالتی مانند بوق ماشین یا بوق ماکروفر دارند. این تون های در شدت های مختلف به گوش بیمار ارسال شده و ضعیف ترین شدتی را که در فرکانس های مختلف توسط بیمار شنیده می­شود به دست می­آید. به ضعیف ترین صدایی که فرد می­تواند بشنود آستانه شنوایی می­گویند. صدا بر حسب واحد دسی بل است و آستانه شنوایی فرد را برای هر فرکانس به صورت جداگانه بیان و ثبت می­کند.

تمامی آستانه های شنوایی که به دست آمده اند بر روی نموداری به نام ادیوگرام ثبت می­شوند. آستانه های شنوایی برای هر گوش و بر اساس فرکانس خاص با علامت جداگانه ثبت می­شوند.

  • تست گفتاری

یکی از آزمایشاتی که در ارزیابی اولیه­ی شنوایی از اهمیت خاصی برخوردار است، تست گفتاری می­باشد. با استفاده از این تست، می­توان کمترین شدتی را که فرد می­تواند صدای گفتار را بشنود، تشخیص داد. توانایی تشخیص کلمات، وجود اختلال در درک گفتار و کلمات با استفاده از این تست قابل تشخیص است. روش انجام تست به این صورت است که کلمات از طریق بلندگو گفته شده و فرد موظف است کلمات را عیناً تکرار کند.

در تست گفتاری ممکن است از کلمات دوسیلابی یا کلمات تک سیلابی استفاده شود. در صورتی که در تست از کلمات دوسیلابی استفاده شود، به آن تست SRT گفته شده و در صورتی که در تست از کلمات تک سیلابی استفاده شود، به آن تست SDS می­گویند. انجام تست های نامبرده برای تعیین نوع سمعک و دریافت عملکرد درست از سمعک اهمیت بسیاری دارند. ادیومتری گفتاری در شدت های مختلفی صورت گرفته و عملکرد سیستم شنوایی مراجعه کننده را مورد بررسی قرار می­دهد.

  • تمپانومتری

تست تمپانومتری جهت ارزیابی وضعیت گوش میانی و پرده گوش به کار می­رود. همچنین وضعیت استخوانچه های گوش میانی نیز در این تست بررسی می­شود. در صورتی که مشکل شنوایی به دلیل بیماری هایی مانند عفونت گوش میانی، پارگی پرده گوش و یا آسیب دیدن استخوانچه های گوش میانی به وجود آمده باشد، به راحتی توسط تمپانومتری قابل تشخیص است. در صورتی که وجود بیماری در گوش میانی تشخیص داده شود، این تست به صورت دوره ای برای بیمار انجام می­شود تا روند درمان پیگیری گردد. به طور مثال در بازه زمانی 10 روزه این تست صورت می­گیرد تا اثر دارو و روند بهبودی مورد بررسی قرار بگیرد.

روش انجام این آزمایش به این صورت است که در ابتدا شنوایی شناس به وسیله اتوسکوپ کانال گوش را بررسی کرده و در صورت وجود مشکلات مختلفی مانند تجمع موم گوش یا وجود اجسام خارجی در آنها، مشکل را برطرف نماید. در صورتی که احتمال وجود چنین مشکلاتی رد شد، شنوایی شناس دستگاه تمپانومتری را داخل گوش بیمار قرار می­دهد. این دستگاه فشار هوای داخل گوش را تغییر می­دهد.

امواج صوتی منتشره از دستگاه، پرده گوش را به لرزه درمی­آورند که بخشی از آن به گوش میانی رسیده و بخشی دیگر بازتاب می­شود. دستگاه مربوطه پاسخ پرده گوش را در مواجه با فشارهای مختلف ثبت می­کند. مدت زمان انجام تست تمپانومتری حدود 2 تا 5 دقیقه است.

  • رفلکس آکوستیک

وضعیت عصب شنوایی (عصب هشتم مغزی) و عصب صورتی (عصب هفتم مغزی) به وسیله تست رفلکس آکوستیک مورد بررسی قرار می­گیرند تا اختلال موجود در آنها تشخیص داده شوند. عضله استاپدیوس به وسیله رفلکس آکوستیک منقبض شده که به واسطه یک صدای بلند به گوش به وجود می­آید. چنانچه صداهای بلند به هر دو گوش ارسال شوند، عضله در هردو طرف منقبض خواهد شد. عضله استاپدیوس به وسیله عصب هفتم مغزی عصب دهی می­شود. معمولاً تست رفلکس آکوستیک در فرکانس های 0.5، 2،1 و 4 کیلوهرتز انجام می­شود. شدت محرک نیز از 70 تا 80 دسی بل شروع می­شود و تا 105 دسی بل ادامه می­یابد تا آستانه رفلکس آکوستیک به دست بیاید.

شیوه انجام تست به این صورت است که در ابتدا شنوایی شناس به بیمار اطلاع می­دهد که قرار است صداهای بلندی بشنود. بیمار باید در فرایند تست آرام بنشیند و تکان نخورد. در شروع تست یک پروب در درون گوش بیمار قرار می­گیرد. به وسیله تغییر فشار و بازتابی که انجام می­شود، رفلکس اندازه گیری شده و زمانی که رفلکس در حد آستانه موردنظر رسید، تست متوقف می­شود. در مواقعی بهتر است تست تکرار شود تا نتیجه­ی دقیق تری به دست بیاید. چنانچه فرد آزمایش شونده درحین تست بخندد، خمیازه بکشد، آب دهان خود را ببلعد یا صحبت کند، بهتر تست تکرار شود.

  • شنوایی سنجی ABR

تست ABR مشخص می­کند که گوش های کودک آهسته ترین صدایی که می­تواند بشنود کدام است. برای انجام این تست از یک کامپیوتر مخصوص برای اندازه گیری نحوه واکنش عصب شنوایی کودک برای اصوات مختلف به کار گرفته می­شود. در ابتدا چند الکترود که به شکل برچسب هستند بر روی گوش و پیشانی کودک قرار می­گیرند و به کامپیوتر متصل می­شوند. هنگامی که از طریق گوشی صدا تولید می­شود، الکترودها نحوه واکنش اعصاب شنوایی کودک را مورد سنجش قرار می­دهند.

ادیولوژیست در بین واکنش های عصبی به دنبال سیگنال های عصبی خاصی می­گردد. به طور کلی آهسته ترین صداهایی که در سیگنال ها آشکار می­شوند، با سطح شنوایی کودک در آن محدوده فرکانسی ارتباط مستقیمی دارند. ادیولوژیست با بررسی نتایجی که از کامپیوتر مخصوص به دست آمده است می­تواند تشخیص دهد که کودک در قسمت شنوایی دچار مشکل است یا نه.

چنانچه نوزاد تازه متولد در آزمایشات غربالگری بیمارستان این تست را انجام نداده باشد، توصیه می­شود تست ABR برای وی انجام شود. همچنین در صورتی که کودک به مشکل کم شنوایی مشکوک باشد و نوع اختلال در آزمایشات رایج شنوایی مشخص نشود، بهتر است تست ABR برای او نیز صورت گیرد. کودک باید در طول آزمایش ABR بخوابد. کودکانی که سن بیشتری دارند ممکن است برای انجام این تست به آرام بخش نیاز نداشته باشند. معمولاً تست ABR برای نوزادان کمتر از 6 ماه بدون آرام بخش انجام می­شود.

  •  شنوایی سنجی OAE

از تست شنوایی سنجی OAE برای ارزیابی عملکرد گوش داخلی و حلزون گوش استفاده می­شود. این تست کاربردهای گسترده ای دارد. از تست OAE برای غربالگری شنوایی نوزادان و تشخیص مشکلات شنوایی رایج در این رده سنی استفاده می­شود. تخمین حساسیت نسبی شنوایی و سنجش کاهش شنوایی عملکردی از دیگر کاربردهای این تست محسوب می­شوند. شاید برای شما نیز سوال باشد که کم شنوایی عملکردی یعنی چه؟ در پاسخ باید بگوییم که در این نوع کم شنوایی فرد دارای علائمی از افت شنوایی است اما نقص یا مشکلی در سیستم شنوایی او وجود ندارد. تست OAE در افرادی که قادر به انجام تست هایی مانند تست گفتاری نیستند نیز بسیار استفاده می­شود.

نحوه انجام تست به این صورت است که پروب هایی در گوش کودک شما قرار گرفته و صداهای ملایمی از طریق آنها به گوش نوزاد یا کودک شما می­رسد. پروب ها شامل یک ارسال کننده صدا و یک میکروفون است. هنگامی به وسیله یکی از آنها صدا ارسال شد، میکروفون بازتاب صدا را دریافت می­کند. در صورتی که عملکرد حلزون گوش درست باشد، پاسخ به صدا اکو می­شود.

تست OAE خطرناک نیست و دردی ندارد. مدت زمان انجام این تست حدود چند دقیقه است. تفسیر این تست به این صورت است که OAE وجود داشته باشد شنوایی نرمال یا نزدیک به نرمال ثبت خواهد شد. در صورتی که OAE وجود نداشته باشد می­تواند یک مشکل را نشان دهد. اگر نوزاد در حین آزمایش OAE سر و صدا کند ممکن است نتایج اشتباهی ثبت شوند. علاوه بر این مورد مهر و موم ضعیف اطراف پروب گوش و انسداد موم و جرم گوش نیز می­توانند در نتیجه آزمایش OAE تاثیرگذار باشند.

  • آزمایش ECochG

در صورتی که شما در گوش داخلی خود وزوزگوش یا سرگیجه دارید، ممکن است پزشک به شما توصیه کند که تست ECochG انجام دهید. از این تست برای بررسی و تشخیص مشکل سرگیجه استفاده می­شود. روش انجام این آزمایش به این صورت است که ابتدا بیمار بر روی تخت دراز کشیده یا بر روی صندلی می­نشیند. سپس الکترود هایی بر روی پیشانی وی قرار گرفته و هدفونی نیز بر روی گوش او گذاشته می­شود. سپس صداهایی به گوش آزمایش شونده ارسال شده و الکترود ها وضعیت حلزون گوش را بررسی کرده و نتایج را ثبت می­کنند.

 خرید سمعک در مرکز تهران کلینیک آلفا

مرکز تخصصی شنوایی سنجی در ملاصدرا

کلینیک سمعک آلفا با 24 سال سابقه یکی از بهترین و با سابقه ترین مراکز شنوایی در تهران است که خدمات شنوایی باکیفیتی به مراجعین ارائه می­کند. انواع آزمایشات شنوایی بزرگسالان، نوزادان و کودکان در این مرکز انجام شده و از جدیدترین دستگاه ها برای این منظور استفاده می­شود. تمامی خدمات توسط پرسنل و متخصصین مجرب و حرفه ای کلینیک سمعک آلفا ارائه می­شوند.

جمع بندی

شنوایی سنجی مرحله ای مهم برای تشخیص مشکلات شنوایی و تجویز سمعک محسوب می­شوند. برخی از تست ها برای بزرگسالان و برخی برای نوزادان و کودکان به کار گرفته می­شوند. اغلب این آزمایشات در حد چند دقیقه  انجام می­گیرند. برای انجام شنوایی سنجی از هیچگونه روش تهاجمی استفاده نشده و در نتیجه تست های نامبرده دردی ایجاد نمی­کنند.

سوالات متداول

آیا برای انجام شنوایی سنجی به آمادگی خاصی نیاز داریم؟

پاسخ این سوال بستگی به تست موردنظر و سن مراجعه کننده بستگی دارد. به طور کلی تست های شنوایی به دو دسته آبجکتیو و سابجکتیو گروه بندی می­شوند. در تست های آبجکتیو مانند ABR نیازی به همکاری آزمایش شونده نیست و فرایند به صورت خودکار و توسط ادیولوژیست انجام می­شود. تست های سابجکتیو نیاز به همکاری آزمایش شونده دارند و لازم است فرد پاسخ دهد. از تست های سابجکتیو می­توانیم به شنوایی سنجی تون خالص اشاره کنیم.

کلینیک سمعک آلفا کجاست؟

برای انجام شنوایی سنجی در تهران می­توانید به کلینیک سمعک آلفا که یکی از بهترین ها در این حوزه به شمار می­آید مراجعه کنید. نشانی: تهران، تقاطع گاندی شمالی و خیابان شریفی، ساختمان پزشکان گاندی، پلاک 8، واحد1، طبقه همکف.

آیا تست های شنوایی سنجی دردناک هستند؟

خیر. در آزمایشات شنوایی هیچ روش تهاجمی وجود ندارد. در نتیجه هیچ یک از تست های شنوایی سنجی دردی ایجاد نمی­کنند.

سمعک برتر آماده ارائه خدمات شنوایی سنجی به شما همراهان گرامیست.

. آماده‌ی پاسخگویی به شما هستیم...
Close and go back to page
سمعک آلفا

نشانی: تهران، گاندی شمالی، تقاطع خیابان شریفی، روبروی کلانتری ۱۰۳، ساختمان پزشکان گاندی، پلاک ۸، طبقه همکف، واحد یک
تلفن: ۸۸۶۷۴۸۸۶-۰۲۱

  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • تلفن تماس ضروری: ۰۹۱۰۳۰۶۱۹۴۹
اینستاگرام سمعک برتر
فیس بوک سمعک برتر

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت نزد مدیریت سمعک آلفا محفوظ می‌باشد.

تماس و مشاوره با سمعک آلفا