سمعک برای افراد مسن

سمعک برای افراد مسن

ممکن است برخی از افراد با افزایش سن، کاهش شنوایی محسوسی را احساس نمایند. در بسیاری از موارد، افت شنوایی که رخ داده برگشت ناپذیر است؛ در نتیجه فرد به سمعک، ایمپلنت و یا سایر تجهیزات شنوایی نیاز پیدا خواهد کرد.

افت شنوایی که در سالمندان رخ می­دهد باعث می­شود فرد نسبت به هشدارها، صدای تلفن، آیفون و ... بی تفاوت باشد و صدای آنها را نشود. همچنین کم شنوایی باعث می­شود فرد سالمند در ارتباط با اعضای خانواده و دوستان خود دچار مشکل شود. سمعک راه درمانی رایجی است که برای حل این مشکل پیشنهاد می­شود.

دلیل کاهش شنوایی در سالمندان

دلایل مختلفی می­توانند باعث شوند که شنوایی یک فرد با افزایش سن به مشکل بخورد. هرچه سن بالاتر رود ممکن است تغییراتی در گوش داخلی به وجود بیاید که نتیجه ای جز کاهش شنوایی ندارد. علاوه بر گوش داخلی، این امکان وجود دارد که در گوش میانی و مسیرهای عصبی گوش نیز تغییراتی به وجود آید که افت شنوایی را به وجود آورند. به غیر از این موضوع، برخی از داروها و شرایط پزشکی نیز ممکن است در کم شنوایی های خفیف تا شدید نقش داشته باشند.

کم شنوایی در اغلب سالمندان هردو گوش را درگیر می­کند و ممکن است اثری که می­گذارد در هر دو گوش یکسان باشد. این افت شنوایی به صورت تدریجی و با بالا رفتن سن است. در ابتدا شاید کم شنوایی حس نشود اما به مرور زمان با از دست رفتن توانایی های شنیداری، فرد این موضوع را متوجه می­شود.

ژنتیک و دلایل ارثی نیز می­تواند باعث افت شنوایی شوند. پیرگوشی یکی از بیماری هایی به شمار می­آید که توسط والدین به فرزند به ارث می­رسد. به بیان دیگر پیرگوشی مانند دیگر بیماری های ژنتیکی ممکن است به ارث برسد و در آینده مشکلات شنوایی در شخص به وجود بیاورد.

بروز حادثه و وارد شدن ضربه به گوش نیز می­تواند مشکلات زیادی را به وجود بیاورد. اگر ضربه به پرده گوش برخورد کرده باشد، ممکن است باعث آسیب به آن شود که مورد خطرناکی به حساب می­آید.

علائم کم شنوایی سالمندان

وزوزگوش، کاهش شفافیت و وضوح صدا، عدم تشخیص صداهای مختلف و عدم تشخیص برخی از حروف درگفتار، بعضی از علائمی هستند که با افت شنوایی بروز پیدا می­کنند. دیگر علائم کم شنوایی سالمندان:

  • فرد سالمند صدای گفت­وگو های دیگران را نمی­شنود و پاسخگوی سوالات آنها نیست.
  • فرد نمی­تواند با اعضای خانواده صحبت کند و از موقعیت های اجتماعی مختلف گریزان است.
  • متوجه صحبت های دیگران نمی­شود و از آنها درخواست می­کند حرف های خود را تکرار کنند.
  • فرد سالمند به دلیل کم شنوایی، با صدای بسیار بلند و یا صدای بسیار کم صحبت می­کند.
  • به صدای محیطی مانند زنگ در، تلفن، تلویزیون و... بی تفاوت است.

انواع مشکلات شنوایی سالمندان

طبق مطالعات و تحقیقات صورت گرفته حدود 15 درصد از افراد مسن 65 تا 74 ساله و نیمی از سالمندان بالای 74 ساله از مشکلات شنوایی رنج می­برند. با توجه به بررسی های صورت گرفته می­توان نتیجه گرفت، پیری تاثیر مستقیمی در افت شنوایی دارد. به صورت کلی سه گروه کم شنوایی داریم که در ادامه به هر یک از آنان می­پردازیم.

  • کم شنوایی انتقالی

در این گروه از مشکلات شنوایی، گوش میانی و داخلی آسیب دیده و انتقال امواج صوتی از حلزون به درستی صورت نمی­گیرد. از جمله دلایلی که باعث می­شوند کم شنوایی انتقالی به وجود آید می­توانیم به عفونت و جرم گرفتن بیش از حد گوش، پاره شدن پرده گوش و آسیب به استخوانچه های گوش میانی اشاره نماییم. اگر کم شنوایی بیمار از نوع انتقالی باشد و به موقع تشخیص داده شود، به راحتی قابل درمان است.

  • کم شنوایی حسی - عصبی

در این نوع از کم شنوایی گوش خارجی و میانی سالم هستند و امواج صوتی را به گوش داخلی منتقل می­کنند، اما گوش داخلی قادر به دریافت و ارسال امواج صوتی به مغز نیست. یکی از دلایلی که باعث به وجود آمدن کم شنوایی حسی - عصبی می­شود، افزایش سن و پیری است. برخی بیماری ها و دارو ها و همچنین عفونت گوش نیز می­توانند باعث ایجاد این نوع از کم شنوایی شوند. در صورتی که فرد به صورت طولانی مدت در معرض صداهای خیلی بلند قرار گیرد، ممکن است به مشکلات شنوایی مبتلا شود.

برخلاف مورد قبلی، کم شنوایی حسی – عصبی به راحتی قابل تشخیص نیست که همین موضوع باعث شده، این نوع از کم شنوایی قابل درمان نباشد. البته امروزه با ورود سمعک های هوشمند به بازار می­توان تا حد زیادی صداهای دریافتی را تقویت نمود.

  • کم شنوایی ترکیبی یا آمیخته

کم شنوایی آمیخته در واقع ترکیبی از دو کم شنوایی انتقالی و حسی – عصبی به حساب می­آید. در این نوع از کم شنوایی صداها به مقدار کافی به گوش داخلی نمی­رسند و حتی اگر به طریقی به گوش داخلی برسند، به مغز منتقل نمی­شوند.

درمان کم شنوایی سالمندان

پزشک متخصص با معاینه بیمار روش درمانی مناسب را انتخاب می­نماید. جراحی و قرار دادن ایمپلنت حلزون گوش از جمله روش هایی است که به درمان کم شنوایی افراد مسن می­انجامد. البته هزینه های زیاد و برخی خطر های حین جراحی ممکن است برای بعضی از بیماران مناسب نباشد. در این صورت استفاده از سمعک مناسب گزینه­ی درمانی مطلوبی محسوب می­شود.

 استفاده از سمعک روش درمانی رایج و کم خطری است که در اغلب موارد برای سالمندان کم شنوا تجویز می­شود. معمولاً برای سالمندان سمعک پشت گوشی تجویز می­شود. سمعک پشت گوشی کم شنوایی های خفیف تا شدید و عمیق را پوشش داده و کمتر در معرض جرم گوش قرار می­گیرد. جرم گوش سالمندان زیاد است، در نتیجه استفاده از سمعک های نامرئی برای این گروه از بیماران چندان مناسب نیست. سمعک های نامرئی به دلیل اینکه در داخل کانال گوش قرار می­گیرند بیشتر در معرض جرم گوش بوده و با نفوذ جرم به داخل آن، قطعات سمعک سریعتر آسیب می­بینند.

سمعک برای افراد مسن

سمعک مناسب برای سالمندان

به جهت اینکه یک سمعک مناسب برای سالمندان تهیه شود، لازم است گوش به صورت کامل معاینه شود و میزان و نوع کم شنوایی بیمار، توسط متخصص شنوایی تشخیص داده شود. همانطور که اشاره کردیم در اغلب موارد برای سالمندان، سمعک پشت گوشی تجویز می­گردد. بهتر است از سمعک های داخل گوشی و نامرئی استفاده نشود. رطوبت و جرم گوش سالمندان زیاد است که باعث می­شوند سمعک های کوچک داخل گوشی عملکرد مناسبی نداشته باشند.

پس از انجام آزمایشات شنوایی و تشخیص متخصص، تجویز سمعک متناسب با نتایج شنوایی سنجی و سبک زندگی بیمار تجویز می­گردد. سپس با دستگاه های تنظیمی، سمعک موردنظر تنظیم شده و توضیحاتی توسط ادیولوژیست برای استفاده بهتر از سمعک ارائه می­شود. همچنین شما می­توانید برند سمعک را با توجه به شناختی که دارید، انتخاب نمایید.

توصیه می­شود از دو سمعک برای هر دو گوش استفاده کنید. استفاده از یک سمعک برای یک گوش، ارتباط بین گوش ها را از بین برده و حتی این امکان وجود دارد پس از مدتی شنوایی یکی از گوش ها کاملاً از بین برود. بنابراین استفاده از دو سمعک ارزان قیمت برای هر دو گوش، بهتر از استفاده از یک سمعک گران قیمت برای یک گوش است.

در صورتی که از مشکل وزوزگوش نیز رنج می­برید، می­توانید از سمعک هایی استفاده کنید که دارای مداراتی جهت مدیریت و حذف اصوات مزاحم هستند. به طور کل در عارضه وزوزگوش، فرد صداهایی را می­شنود که در محیط اطراف وجود ندارد. صدای زنگ، زمزمه، کلیک، غرش و... از جمله صداهای مزاحمی هستند که بسیاری از بیماران کم شنوا را درگیر می­کند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی در ساخت سمعک، محصولاتی به بازار عرضه شده اند که دارای مداراتی جهت کنترل و حذف صداهای مزاحم وزوزگوش هستند. با استفاده از این سمعک ها می­توانید از آرامش بیشتری برخوردار بوده و در کار های روزمره خود تمرکز بیشتری داشته باشید.

ضرورت استفاده از سمعک برای سالمندان کم شنوا

برای اینکه کیفیت زندگی افراد مسن کم شنوا بالاتر رود، لازم است هرچه سریع­تر استفاده از سمعک شروع شود تا میزان افت شنوایی بیشتر نشود و مشکلات جدی تری به وجود نیایند. یک شخص سالمند به تعامل و ارتباط اجتماعی بیشتری نیاز دارد تا به افسردگی دچار نشود. با کاهش شنوایی و مشکل درک گفتار، فرد سالمند گوشه گیر شده و از موقعیت های اجتماعی دوری می­کند. برای جلوگیری از این مورد استفاده از سمعک جزء ضروریات است.

سالمند نیاز دارد با اعضای خانواده به گفت­و­گو بپردازد. بدین منظور لازم است خوب بشنود و صحبت کند. در نتیجه برای رسیدن به این هدف باید یک سمعک مناسب تهیه نمود تا کم شنوایی مانع صحبت و مکالمه روزانه شخص سالمند نشود.

توصیه می­شود برای خرید بهترین سمعک برای افراد مسن به مراکز شنوایی و کلینیک های تخصصی سمعک مراجعه نمایید. برای اینکه یک سمعک مناسب تهیه کنید لازم است که آزمایشات شنوایی دقیقی صورت بگیرد.

کلینیک سمعک آلفا یکی از مراکز شنوایی معتبر در تهران است که خدمات باکیفیتی را در زمینه سمعک برای افراد مسن ارائه میدهد. انواع آزمایشات شنوایی سنجی در این مرکز صورت می­گیرد. تمامی مراحل تجویز سمعک توسط پرسنل و متخصصین مجرب کلینیک سمعک آلفا انجام می­شود. تعمیر و تنظیم انواع سمعک با جدیدترین دستگاه ها، از دیگر خدمات این مرکز شنوایی معتبر است. برای دریافت نوبت و یا هرگونه اطلاعات بیشتر با کارشناسان کلینیک سمعک آلفا تماس بگیرید.

سمعک برتر آماده ارائه خدمات شنوایی سنجی به شما همراهان گرامیست.

. آماده‌ی پاسخگویی به شما هستیم...
Close and go back to page
سمعک آلفا

نشانی: تهران، گاندی شمالی، تقاطع خیابان شریفی، روبروی کلانتری ۱۰۳، ساختمان پزشکان گاندی، پلاک ۸، طبقه همکف، واحد یک
تلفن: ۸۸۶۷۴۸۸۶-۰۲۱

  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • تلفن تماس ضروری: ۰۹۱۰۳۰۶۱۹۴۹
اینستاگرام سمعک برتر
فیس بوک سمعک برتر

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت نزد مدیریت سمعک آلفا محفوظ می‌باشد.

تماس و مشاوره با سمعک آلفا