انواع سمعک از لحاظ تکنولوژی

 

سمعک دیجیتال با سمعک آنالوگ متفاوت است. نسل دوم سمعک ها می باشد و مدار پردازشی آن دیجیتال است بنابراین کارایی بسیاربهتری نسبت به سمعک آنالوگ دارند. سمعک دیجیتال دارای سه قسمت رسیور یا گیرنده، مدار پردازشی و میکروفن یا بلندگو است. باتری نیز تامین انرژی سمعک را برعهده دارد. پردازشگر DSP باعث عملکرد بهتر سمعک و افزایش درک گفتار می شود. صدا در سمعک دیجیتال توسط میکروفن دریافت می شود، در پردازشگر پردازش شده یعنی اول به صورت صفر و یک خوانده شده و دوباره به صورت امواج توسط گیرنده(رسیور) به مغز می رسد. مرکز ارزیابی شنوایی سمعک آلفا برای افرادی که بودجه پایینی دارند سمعک دیجیتال را توصیه میکند.

سمعک‌ها دستگاه‌های تقویت کننده صدا هستند که برای کمک به افرادی که کم شنوایی دارند طراحی شده اند. اکثر سمعک‌ها چندین قطعه الکترونیکی مشابه دارند:

  • میکروفونی که صدا را دریافت می‌کند.
  • مدار تقویت کننده که صدا را بلندتر می‌کند.
  • یک بلندگوی مینیاتوری (گیرنده) که صدای تقویت شده را به داخل کانال گوش می‌رساند.
  • باتری‌هایی که انرژی بخش‌های الکترونیکی سمعک را تامین می‌کنند.

انواع سمعک‌ها از لحاظ تکنولوژی

سمعک‌ها بر اساس فناوری مورد استفاده به دو دسته کلی آنالوگ و دیجیتال تقسیم‌بندی می‌شود:

  • سمعک آنالوگ

امروزه سمعک‌های آنالوگ کمتر استفاده می شوند. آن‌ها با تقویت همه صداها (گفتار و نویز) به یک روش، امواج صوتی پیوسته را بلندتر می‌کنند. برخی از سمعک‌های آنالوگ دارای یک ریزتراشه برای ذخیره تنظیمات برنامه‌های متعددی هستند که در محیط‌های مختلف گوش دادن، مانند یک مکان ساکت (کتابخانه) یا در یک مکان پر سر و صدا (رستوران یا زمین فوتبال) استفاده می‌شوند.

با تغییر محیط گوش دادن، تنظیمات سمعک ممکن است با فشار دادن یک دکمه روی سمعک تغییر کند. هزینه سمعک‌های آنالوگ نسبت به دیگر مدل‌ها پایین‌تر است. شایان ذکر است که تجهیزات قرار گرفته در این گروه از سمعک‌ها ساده‌تر بوده و در نتیجه تعمیرات آن‌ها نیز کم هزینه‌تر می‌باشد. امروزه سمعک‌های آنالوگ دیگر تولید نمی‌شوند.

  • سمعک دیجیتال

امروزه سمعک‌های دیجیتال گزینه رایج‌تری هستند و توسط اغلب کاربران استفاده می‌شوند. این دسته از سمعک‌ها تمامی ویژگی‌های قابل برنامه ریزی سمعک‌های آنالوگ را دارند، اما بر خلاف آن‌ها امواج صوتی را به سیگنال‌های دیجیتال تبدیل می‌کنند و با پردازش آن‌ها، صداهای دقیق و واضح‌تری را برای کاربر تولید می‌کنند.

ریزتراشه‌های موجود در سمعک‌های دیجیتال، گفتار و سایر صداهای محیطی را تجزیه و تحلیل می‌کنند و تنظیمات چند برنامه را ذخیره می‌کنند. سمعک‌های دیجیتالی امکان پردازش صدای پیچیده‌تری را در طول فرآیند فراهم می‌کنند که ممکن است عملکرد سمعک را در موقعیت‌های خاص، مانند نویز پس‌زمینه بهبود ببخشد. شایان ذکر است که سمعک های دیجیتالی و هوشمند انعطاف‌پذیری بیشتری در برنامه ریزی سمعک دارند؛ بنابراین صدایی که منتقل می‌کنند می‌تواند با نیازهای یک الگوی خاص از کاهش شنوایی بیمار مطابقت داشته باشد.

پیشرفت فناوری سمعک‌های دیجیتال باعث شده سمعک‌های جدید هوشمند و وایرلس دار به بازار عرضه شوند که امکانات منحصربفردی را به کاربر سمعک ارائه می‌کنند. به دلیل قابلیت‌ها و امکانات بیشتر سمعک‌های دیجیتال، این گروه از سمعک‌ها با قیمت بالاتری به بازار عرضه می‌شوند.

از لحاظ قیمت، سمعک آنالوگ حدود یک میلیون تومان یا بیشتر در هر گوش قیمت گذاری شده . سمعک آنالوگ تمامی صداها را یکسان بلند می کند اما در سمعک دیجیتال تنظیم های اولیه ای برای محدود کردن نویز وجود دارد. مدار سمعک از نوع AGC است که حداکثر تلاش را در حذف خش خش دارد. میکروفن آن یک سویه است و بنابراین در سمتی که گوش سمعک دارد صدا را بهتر دریافت می کند. با یک قالبگیری خوب و صحیح و انتخاب درست سمعک از لحاظ قدرت، می توان به یک رضایت متوسط دست یافت. قیمت سمعک دیجیتال بسیار متفاوت است، زیرا مدارات آن ها و امکاناتشان متفاوت می باشد. شما سمعک دیجیتال واقعی را از بالای دو میلیون تومان می توانید پیدا کنید اما اینکه کدام یک واقعا مدار نویزگیر و افزایش درک شنوایی داشته باشند، مساله ای است که ادیولوژیست باید به شما کمک کند. مرکز ارزیابی شنوایی سمعک آلفا با کادری مجرب و اخلاق حرفه ای آنچه را که مناسب کاربر است به او معرفی می کند. بهتر است وقتی سمعک دیجیتال خراب می شود اقدام به خرید سمعک جدید بکنید چون کیفیت به خودی خود در این سمعک ها پایین است و با تعمیرات قطعه کیفیت آن تنزل بیشتری خواهد کرد. سمعک های دیجیتال برای کسانیکه درک شنوایی پایینی دارند مناسب نیست.

چه عواملی بر قیمت سمعک تاثیر می گذارد؟

به طور معمول هر چقدر فناوری به کار رفته در سمعک پیشرفته تر باشد، قیمت آن بالاتر است. برند تولید کننده، سال ساخت، شکل ظاهری و طراحی از دیگر مواردی هستند که بر قیمت سمعک تاثیر گذارند.

type of hearing aids of technology

سمعک برتر آماده ارائه خدمات شنوایی سنجی به شما همراهان گرامیست.

. آماده‌ی پاسخگویی به شما هستیم...
Close and go back to page
سمعک آلفا

نشانی: تهران، گاندی شمالی، تقاطع خیابان شریفی، روبروی کلانتری ۱۰۳، ساختمان پزشکان گاندی، پلاک ۸، طبقه همکف، واحد یک
تلفن: ۸۸۶۷۴۸۸۶-۰۲۱

  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • تلفن تماس ضروری: ۰۹۱۰۳۰۶۱۹۴۹
اینستاگرام سمعک برتر
فیس بوک سمعک برتر

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت نزد مدیریت سمعک آلفا محفوظ می‌باشد.

تماس و مشاوره با سمعک آلفا